Lege etalages in Heuvel als expo-ruimte.

 
 

EINDHOVEN - Wandelen en etalages kijken. Dan is het wel zo leuk om af en toe iets anders te zien. The flexpo Led Light District biedt om de twee maanden een nieuwe expositie in rood verlichte etalageboxen op de begane grond in de Heuvel. Fotografe Hanneke Wetzer trapte deze maand af met haar project Living Alone (Together).

Anita Vliegenberg, 24 maart 2021

 

Wetzer voelde zich in de eerste lockdown erg eenzaam en kocht daarom een levensgrote pop, Nadiah. Ze legde haar alledaagse leven met Nadiah vast. Kwetsbaar, grappig, verdrietig, zoals het echte leven is. De foto’s zijn tot eind april te zien.

In mei en juni laten dansers zien wat een lockdown voor hen betekent. Suzanne van Gool van YellowSunshine licht toe: ,,We vragen dansers uit Eindhoven een choreografie te maken over dit thema en hoe het voelt om niet met elkaar te kunnen dansen. Zij filmen zichzelf in hun thuissituatie. We hebben drie professionele dansers vanuit Dynamo en tien amateurs. Het wordt een combinatie van alle soorten dansers, jong, ouder, van hiphop tot klassiek. De filmpjes zetten we op schermen en plaatsen we in de boxen.”

De etalages van veertien leegstaande winkels zijn zwart gemaakt met folie. Hierin staan rode boxen die fungeren als podium. Met dit initiatief geven creatief collectief YellowSunshine, De Heuvel en BRAND The Urban Agency de ruimte aan ontwerpers, kunstenaars, afstudeerders van Design Academy Eindhoven en andere bijzondere Eindhovenaren. De flexpo zal een jaar lang duren.

YellowSunshine benadert mensen die iets interessants kunnen laten zien. Het komende halfjaar zit de expo al vol met werk van afstudeerders van de Design Academy, brieven die Eindhovenaren schrijven aan hun eigen stad, de Dutch Design Week en Glow. 

 
Previous
Previous

Alone, Together.

Next
Next

Tips van de Thuisblijvers.