In the Spotlights.

 
 

Hanneke Wetzer, maakt faam met haar project 'Living Alone (Together)'.
Volkskrant Magazine, NRC, Spijkers met Koppen en Stampa besteedden recent aandacht aan dit bijzondere project.

Galerie Wilms, 12 oktober 2020

 

Living Alone (Together) is een fotoserie die zijn oorsprong heeft in de eerste 'intelligente lockdown'. Het was in die tijd voor Hanneke vanwege een verkoudheid onmogelijk een begrafenis bij te wonen van een dierbare. Bij niemand fysiek troost kunnen zoeken is zwaar, en ze besefte dat ze niet de enige was die om wat voor reden dan ook hunkerde naar contact. Écht contact. Niet die anderhalve meter afstand, noch dat afstandelijke gezoom. En tegen haar planten praten was ze ook inmiddels beu. Ze zat thuis, haar opdrachten vielen een voor een in rap tempo weg. Beperkingen, restricties, roeien met de riemen die je hebt, lastige thema's.... Die cocktail liet haar kunstenaarsbloed kruipen waar het niet gaan kan. En toen bestelde ze Nadia. Haar nieuwe beste vriendin. Online.

Ze had alle tijd en rust om zich uitvoerig met haar nieuwe project bezig te houden. Met de zelfontspanner op 10 seconden begon een nieuwe reeks artistiek gestuntel. Terwijl er om haar heen op social media geklaagd werd over het intreden van een tergende verveeldheid, genoot ze van alle hilarische situaties die het gewicht van Nadia blijkbaar opleverden.

Inmiddels heeft Hanneke haar woonkamer verhuist naar het MU Art Space in Eindhoven. Als deel van de tentoonstelling The Self Design Academy verblijft ze daar, samen met Nadiah. Inmiddels is ze de heldin van het Instagram-account @me_and_my_doll_friend, waarmee Wetzer al vroeg en ijzersterk het Covid19-spleen begon te verwerken.

 
Previous
Previous

Tips van de Thuisblijvers.

Next
Next

Wat moet kunst met Corona? Dit!